Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

7 hiba, amit napelem telepítés során elkövethet


1. A legfontosabb, hogy nem a megfelelő kivitelezőt választja. Mindig győződjön meg az adott vállalkozó cég referenciáiról, hozzáértéséről. Mivel szinte minden más kérdésben rájuk fogja bízni magát, a legnagyobb hiba, amit elkövethet, hogy olyannal szerződik, aki nem kompetens.


2. Kizárólag ár alapján dönt. Ez később a visszájára fordulhat, az olcsóbb lesz a drágább.


3. Nem a megfelelő technológiájú napelemet választja. Írtunk máshol is arról, hogy csak kristályos napelemeket érdemes telepíteni, nem pedig az olcsóbb, de rövidebb élettartamú vékonyfilmeset.


4. Egymással sorba kötött napelemeknek azonos dőlésszögűnek és tájolásúnak kell lennie! Amennyiben ez nem megegyezik, valamelyik napelem teljesítménye gyengébb lesz a többinél, és azokat is lerontja.


5. Gyenge minőségű napelemet választ. Amennyiben olyan napelemeket szereltet fel, amelyek kifogásolható minőségűek, azoknak a teljesítménye hamarabb fog csökkeni jobb társaiknál, valamint jóval sérülékenyebbek is. Előfordulhat, hogy az 5-ik évre már százalékokban kifejezhetően kevesebbet fognak termelni. Javaslatunk: vásároljon megbízható, minőségi napelemeket.


6. Megvesz egy „komplett” rendszert, anélkül, hogy meggyőződne arról, hogy az alkalmas –e Önnek. Például egy 5 kW-os egyfázisos rendszert nem köthet egy 3*16 A-es mérőórára.


7. „Komplett” rendszert vesz meg, és mással próbálja felszereltetni. Ezek a komplett rendszerek ritkán komplettek. Ugyanis árulnak olyat is annak nevezve, ami csak az anyagok egy részét tartalmazza. Egy napelemes rendszernek nagyon sok eleme van, ebből csak egy rész a napelem és az inverter. Mi gondoskodunk a napelem rendszerről és a telepítésről is. /upload/files/313/fronius-2190.png