Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

Hírek

A Toyota 500 kW-os naperőműve

A Toyota Ausztráliában lévő gyártóüzemére egy 500 kW-os teljesítményű napelemes rendszert épített.  A tetőt most 2000 db Kyocera napelem fedi be. Ez azért kiemelkedő, mert Ausztráliában ez a harmadik legnagyobb tetőre telepített rendszer.

Újabb napelem árháború Kínával

Kínai napelem gyártók durván és nyíltan megsértik azt a kereskedelmi egyezményt, amelyet az EU tavaly kötött Kínával, mondta el a ProSun európai napelem lobbi képviselője.

Az Európai Bizottság által a napelemekre kivetett védővámokról

2013. június 6-án az Európai Bizottság a kínai napelemek ellen egy egyelőre 11,8%-os védővámot vetett ki. Ez a védővám nem csak a komplett modulokra, hanem a napelem cellákra is vonatkozik. A védővám mértéke augusztus 6-án várhatóan 47,6%-ra növekszik. Ez a döntés egy hosszú folyamat eredménye, amelynek célja, hogy az európai gyártók talpon tudjanak maradni az olcsó, és sokszor igen gyatra minőségű kínai termékekkel szemben. Mi itt most azt szeretnénk taglalni, hogy mi vezetett idáig, és véleményünk szerint milyen hatással lesz ez a hazai napelem-piacra. Az itt leírtak kizárólag a mi véleményünket tükrözik.

Új napelem rendszer a Fronius USA-nál

A Centrosolar America és a Johnson Melloh Solutions a napokban bejelentették, hogy végeztek egy 61 kW teljesítményű napelem rendszer felépítésével, melyet a nemrégiben épített Fronius USA székházán helyeztek el Portage városában, Indiana államban. Ez az épület nem csak a Fronius Egyesült Államok beli központja, de egyben egy új, napelem rendszerekhez tartozó gyáregység is.

Új naperőmű Wisconsinban

A Half Moon Ventures (HMV) nevű cég elkezdte egy új napelem rendszer földmunkáit Wisconsin államban, Jeffersonban. Itt ez lesz az első olyan napelem rendszer ebben az államban, amely közvetlenül hálózatra táplál, és annak a kapacitásnak a 10%-át lefedi, amely Wisconsin megújuló energiatermelés célja 2015-ig. A HMV az S &C Electric Company-t bízta meg a kivitelezéssel, amely az EPC leányvállalata. A napelem rendszer a tervek szerint az év végére üzembe állhat.

Napelem helyzet a világon

A világ napelem telepítése az előrejelzések szerint 2014-ben gyorsabban fog növekedni, mint az elmúlt három év bármelyikében. A telepített fotovillamos rendszerek teljesítménye először fogja meghaladni a 40 GW-ot, értékben a 86 billió dollárt, áll az IHS intézet jelentésében. Az éves napelem telepítés várhatóan 18%-al nő 2014-ben, valószínűleg eléri a 41 GW-ot, és ezzel megáll a két éve tartó visszaesés, ami a napelem piacot jellemzi.

5 MW naperőmű Romániában

A Trina Solar napelem gyártó nemrégiben bejelentette, hogy szerződést kötött egy 5 MW teljesítményű napelem rendszer szállítására az olasz ESPE céggel, amelyik megújuló energiákkal foglalkozik. A napelem rendszer földi telepítésű lesz, és Romániában épül fel.

1 MW-os közösségi naperőmű

Breckenbridge-ben, az Egyesült Államok beli Colorado-ban, Summit megyében 9 200 láb magasságban (kb. 2 800 méter) két közösségi tulajdonú naperőműves rendszer kezdte meg működését, mely tiszta és környezetbarát energiával látja el a környéket. Ez a két napelem rendszer abban különleges, hogy közösségi tulajdonban van. Az első napelem rendszer fejlesztője a Clean Energy Collective (CEC), a Beckenrigde Sol Array és a Breckenridge Ullr Solar Array, a második napelem rendszer pedig az Xcel Energy Napelem programja keretében épült fel.

A napelemek és az IKEA

Az IKEA angol szaküzletei megkezdik a tetőre telepíthető napelem rendszerek értékesítését, melytől a napelem piac felpezsdülését várják. A svéd áruházlánc megerősítette, hogy első körben 17 áruházukban fogják az egyébként kínai Hanergy Solar gyártmányú napelem rendszereket értékesíteni, miután a nyáron egy tesztértékesítést végeztek Southhampton-ban.

Trina Solar napelemek

A Trina Solar nemrégiben jelentette be, hogy több mint 43 000 napelem modult szállított egy földi telepítésű napelem rendszerhez az Észak-Norfolki Üzleti Központhoz az Oskomera Solar-on keresztül. „A napelem rendszer telepítésével az Oskomera és a Trina Solar azt demonstrálja, hogy az együttműködésük válasz a környezeti és gazdasági felelősségvállalás kérdéseire". Mindezeket Richard Rushin, a Trina Solar angliai kereskedelmi vezetője mondta. /upload/files/313/fronius-2190.png