Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

1 MW-os közösségi naperőmű

 

A két 500 kW-os teljesítményű naperőműves rendszer termelését a helyi közösségek és fogyasztók kapják meg. Helyi lakosok, kereskedelmi szereplők, non-profit szervezetek vásárolhattak résztulajdont 235 W-os napelem modulonként, a minimum vásárolható napelem mennyiség 5 napelem volt. A felső határ nem volt korlátozva. (Megjegyzés: Magyarországon egy ilyen közösségi napelem rendszer nem kaphatna engedélyt a jelenlegi szabályozás szerint) Köszönhetően Breckenridge önkormányzatának, a többi helyi lakos is 0,1 dollár árkedvezményt kap wattonként.

 

„Ma Breckenridge városa és Summit megye lakosai hozzájutnak ehhez a környezetbarát, tiszta energiához, és büszkék lehetnek magukra a környezettudatosságuk miatt" mondta Paul Spencer, a Clean Energy Collective alapítója és elnöke. Ez a közösségi napelem rendszer azokat is jól szolgálja, akiknek építészeti adottságai miatt nem lehetett volna saját napelem rendszerük. A tagok ugyanazokat a kedvezményeket és jogokat kapják meg, mint az önálló napelem rendszerek tulajdonosai. Az üzletrészük után krediteket kapnak, és ezt írják jóvá a havi villanyszámlájukban. Ennek a közösségi naperőműnek még az is előnye, hogy olcsóbb volt a megvalósítása, mintha mindenki saját rendszert épített volna ki, ezáltal a megtérülési idő is kevesebb lett.

 

Ez a közösségi napelem rendszer a CEC 12-ik ilyen rendszere. Összességében 5 MW teljesítményű közösségi naperőművet létesítettek idáig Colorado államban, Boulder, Jefferson, Denver, Arapahoe és Aurora városában.

  /upload/files/313/fronius-2190.png