Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

7 GW-nyi energiát termelő napelem park épülhetnek a Mojave sivatagban

 

Különálló katonai bázisokon már használnak napelemeket energia előállításához. Ilyen a Nellis légibázis is, ahol egy 14 MW-os napelem erőmű, a bázis energiaszükségletének körülbelül felét képes kielégíteni.

A napelemekkel előállított 7 GW-nyi teljesítmény, az Amerikai Védelmi Minisztérium energiafelhasználásának 30 százalékát teszi ki, ami évi 4 milliárd dolláros villanyszámlájával a világ legnagyobb energiafogyasztója. Az ICF javaslata szerint a földterületet magáncégeknek kellene kibérelniük, amik saját költségen építenék meg az erőműveket. A fejlesztő cégek földbérleti kölcsönt fognak fizetni, továbbá a napelemekkel termelt energiából származó bevételt is meg fogják osztani.

 

Magáncégeknek egy katonai bázis sok szempontból ideális hely lehet a napelemes erőművek építéséhez. A földterület már a Védelmi Minisztériumhoz tartozik, és kerítéssel van körülvéve. A katonai bázisok fejlett úthálózattal rendelkeznek, amik magas forgalom esetén is helytállnak, ráadásul felszállóhelyekkel is szolgálnak a gyors közlekedés érdekében. A magas megbízhatóságú elektromos hálózat már eleve ki van építve, így minden feltéttel adott a napelemek számára. Továbbá a bázison találhatóak műhelyek, daruk és egy magasan képzett mérnökökből és technikusokból álló csapat.

 

Kapcsolódó oldal: napelem rendszer árak

 

Megújuló-, alternatív energia hírek, újdonságok /upload/files/313/fronius-2190.png