Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

Dubai 1 GW-os napelem-projektje

 

A megújuló energiáktól való függőség növelése, és ebből fakadóan a fosszilis energiaforrások használatának csökkentése érdekében egy 12 milliárd dirham-os (3,27 milliárd dolláros) projekt került bemutatásra, ami fotovoltaikus (PV) és koncentrált napenergiás (CSP) napelemeket is fog használni.

 

A Dubai uralkodó tiszteletére elnevezett, Mohammad Bin Rashid Al Maktoum napelem-parkot az Egyesült Arab Emírségek uralkodója, miniszterelnöke és alelnöke közösen hozta létre és 1 GW tiszta, megújuló napenergia előállítását tűzte ki céljául. A napelem projektet Dubai Legfelsőbb Energiatanácsa (SCE) hozta létre, és az állami tulajdonú DEWA-t jelölte ki a működtetésére és vezetésére. Természetesen ez nem zárja ki a magánrészvételt, hiszen maga a Dubai kormány jelentette ki, hogy a jövőbeli napelem projektekbe magáncégek is be fognak fektetni. Mind háztetőkön elhelyezett, mind földre szerelt napelemek építése tervbe van véve.

 

Az építés indultakor a napelemek 10 MW energiát fognak termelni, a kezdeti fázis pedig 2013-ban érne véget. A Seih Al Dahal-nál épülő 46 négyzetkilométernyi területet elfoglaló erőmű 2030-ra készülne el teljesen. Manapság az ország energiaszükségletének mindössze 1 százalékát szolgáltatja 4-5 MW-nyi napelem. 2030-ra ez az érték 5 százalékra fog növekedni. Ez kevésnek tűnhet, de más szemszögből nézve ez a napenergiától való függőség 10 év alatti megötszörözése, ami már jobban érzékelteti erőfeszítés mértékét és hatását.

 

A megújuló energiák nagy népszerűségre tettek szert a régióban. Abu Dhabi bejelentett egy 100 MW-os fotovoltaikus napelemekkel operáló, 600 millió dolláros projektet, amit a spanyol Albengoa és a francia Total fog kivitelezni. Abu Dhabinak elég nagyratörő céljai vannak, ugyanis 2020-ra az ország energiaszükségletének 7 százalékát szeretné megújuló energiaforrásokból nyerni. Az egész régió gazdasága nagymértékben függ a földgáztól és az olajtól. A megújuló energiák világméretű népszerűségéből a közel-kelet sem akar kimaradni. Ezek az események jó kilátással vannak a jövőre nézve.

 

Megújuló-, alternatív energia hírek, újdonságok /upload/files/313/fronius-2190.png