Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

Indiai kutatók napelem cserepet fejlesztettek

 

Az „Amrita Smart”nak elnevezett napelemes cserép napos időben áram előállítására és tárolására is képes, amit laptopok és mobiltelefonok feltöltésére vagy az éjszakai világítás működtetésére lehet felhasználni. Vinod Gopal szerint a 200 gramm-os cserép a piacon két éven belül fog megjelenni.

 

Számos olyan napelemes termékkel találkozhatunk, amelyek a napenergiát csak előállítani képesek, emiatt annak tárolásához egy külön akkumulátorra van szükség. Ez az, amiben az Amrita Smart újat képes felmutatni. A találmány mindenképpen említésre méltó alacsony ára és hatékonysága miatt, ráadásul mivel egy cserépbe van beépítve nagyon könnyen felszerelhető.

 

Az Amritai kutatók a 2012-es kerala-i NANOSOLAR-on mutatták be a napelemes cserepet, amit Amritai Nanotudományi Intézet rendezett.

 

A beépített napelemmel rendelkező cserép egy nagyon fontos találmány, amit otthon előállított, fenntartható energia előállítására lehet felhasználni. Most már bárki feldobhatja háztetejét néhány napenergiát termelő és tároló, napelemes cseréppel, amitől nem csak a számlák lesznek kevesebbek, hanem a fosszilis üzemanyagok felhasználásának csökkentéséhez is hozzájárul.

 

Kapcsolódó oldal: napelem

 

Megújuló-, alternatív energia hírek, újdonságok /upload/files/313/fronius-2190.png