">
Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

Hírek

Szélgenerátor és napelem kerékpárhoz is? MyLoop koncepció kerékpár

A MyLoop kerékpár koncepció számos érdekes funkcióval, dokkoló állomással a könnyű újratöltés érdekében. Ezzel a törekvéssel tovább erősíthető a nagyvárosok „zöldebbé”tétele. A kerékpárok feltöltéséhez szükséges energiát a környezetből nyerik, központilag elhelyezett  napelemek segítségével. Így a projekt nagyban hozzájárul a megújuló energiák hasznosításával szemben támasztott követelményeknek.

Mossunk okosan!

De hogyan? A statisztikák szerint, a legtöbb családban heti három-négyszer indítják el a mosógépet, amely adott esetben 50 - 150 L víz felhasználásával is járhat. Sok energiát takaríthatunk meg, ha odafigyelünk pár fontos dologra.

Közlekedj okosan!

A környezettudatos közlekedés alapelve szerint, csak akkor ülünk autóba, ha az valóban elengedhetetlen. Attól eltekintve, hogy környezetszennyező autóval közlekedni és meglehetősen drága is. Arról nem is beszélve, hogy nem is a leggyorsabb közlekedési mód.

Kiselejtezett repülőgéptörzsek, kutatóállomásként újrahasznosítva?

Itt a napelemekkel, szélgenerátorokkal felszerelt M.A.R.S. project

Koncepció kutatóállomást építenek az MD-80 repülőgép törzse felhasználásával. Az MD-80/DC-9 sorozat gépei, a többi hatékony és nagy repülőgép fejlesztése miatt elvesztik a helyüket a világ jelentős légitársaságainak flottáin belül... Kutatók azt jósolják, hogy néhány éven belül, a legtöbb ilyen gépet nyugdíjazzák, ami, 12 millió kg hulladék keletkezéséhez vezet.

Adatokat a CIA-tól a klímakutatóknak

Az amerikai klímakutatók legjobbjai, akik megfeleltek a nemzetbiztonsági átvilágításon is, a kémekkel együtt dolgoznak. Ehhez nagy segítséget nyújtanak a kémműholdak és egyéb eszközök, és a titkosított adatokat most megosztják a tudósokkal is.

Új Lítium-ion akkumulátor cella a Hitachi-tól

A Hitachi és a Hitachi Vehicle  Energy Ltd. Várhatóan 2010 tavaszán szállítja az első mintákat az újonnan kifejlesztett lítium-ion akkumulátorokból, az autógyártóknak Japánban és a tengerentúlon.

Ezer magyar falu termelheti meg magának az energiát

A helyben megtermelt és hasznosított energianövények, a fel nem használt mezőgazdasági hulladék, és a magas hatásfokú kazánok alkalmazásával hosszabb távon csökkenthető lehet az ország energia függősége – áll a Regionális Fejlesztési Vállalat közleményében. Így energetikai szempontból önellátóvá tehetőek a kisebb települések a megújuló energiák hasznosítása révén.

Szélgenerátor az Adobe irodaépületein

A szoftverfejlesztő óriás, az Adobe fokozza a” zöld” erőfeszítéseit és telepített 20 Windspire függőleges tengelyű szélturbinát/generátort a cég irodaépületére.

Napkollektor és kondenzációs kazán társasház fűtésére

Sopronban a Juharfa utca 10-12 alatti társasházban a lakóközösség levált a távhőszolgáltatásról, a fűtést korszerű kondenzációs kazánnal oldották meg, a melegvíz előállítására pedig napkollektorokat telepítettek.

Napenergia felhasználása a Bükkben: a Hidrogénfalu

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Bükkaranyos és Emőd között 2010-ben felépülő, hidrogénfalunak hívott település házaira a magyar fejlesztésű napenergiát hasznosító napelemes tetőcserép kerül. A falu számára az energiát ezek mellett szélgenerátorok, valamint biogáz-telepek termelik. A falu építtetője, ötletgazdája a Bükk Mak Leader nevű civil szervezet, amely Bükkaranyoson székel. /upload/files/313/fronius-2190.png