Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

Hírek

A világ legnagyobb napelem rendszere

India kormánya 2013 szeptemberében bejelentette, hogy a világ legnagyobb napelem parkját tervezi felépíteni Rajasthan észak-nyugati részében. A teljes napelem rendszer összegzett teljesítménye 4 000 megawatt, ami az ország jelenlegi fotovillamos kapacitásának több mint a duplája.

A Soitech 31% hatásfokú napeleme

A Soitec napelem fejlesztő bejelentette, hogy az új fejlesztésű koncentrált napelem hatásfoka elérte a 31,8% hatásfokot. A Soitec új modulja, amelyet máris ipari méretekben gyártanak, a jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható fotovillamos modulok közül a legmagasabb hatásfokú napelem.

A First Solar naperőművei

A First Solar napelemgyártó bejelentette, hogy összesen 50 MW AC teljesítményű napelem rendszert adott el egy befektetési csoportnak, amelyet a General Electric, pontosabban annak pénzügyi cége vezet. A szerződés feltételeiről nem nyilatkoztak. Ez az első üzleti tranzakció a First Solar napelem gyára és a General Electric között, mióta nyilvánosságra hozták üzleti és technológiai együttműködési megállapodásukat Augusztus 6-án.

Napelem technológia, amely megfelel Katar energia kötelezettségvállalásainak

Katarnak azzal a határozott fejlődési céljával, hogy miként váljon a Közel Keleti térség „napelem központjává", több mint 200 kormány tisztviselő, kulcsfontosságú döntéshozó és meghívott napelemes szakember gyűlik össze Dohában idén Novemberben, hogy megvitassa a stratégiát és a régióban tervezett napelem projekteket. Solar Qatar Summit néven csúcstalálkozót szerveznek, 2013 november 18-19-án, melynek fővédnöke, Őexcellenciája Eng. Essa bin Hilal Al-Kuwari, a Katari Általános Villamos Energia és Víz Társaság elnöke. A megbízás, a mintegy 200mW-nyi napelem rendszer, 2020-as telepítésére és üzembe helyezésére.

Állami támogatás a német napelem piacon

„A megújuló energiák terén az új német állami támogatási rendszer komoly lendületet adhat a jelenleg stagnáló napelem piacnak, különös tekintettel a megtermelt energia tárolására." – mondta Sam Wilkinson, az IHS kutatási részlegének vezetője. „Mint azt az IHS előre jelezte, a német energiatárolási támogatási rendszer hasonló lendületet adhat a napelemek további terjedésének, mint azt tette akkoriban a napelemek által hálózatba táplált energia támogatás bevezetésének idején." Ismeretes, hogy ebben az időszakban a telepített napelem rendszerek száma Németországban a sokszorosára nőtt.

Önjavító napelem cellák

Az emberi érrendszer felépítése, amely minden sejthez eljuttatja a szükséges tápanyagokat, adta az ötletet olyan napelem cellák kifejlesztéséhez, amelyek hatékonyan és olcsón képesek megjavítani magukat.

Napelemeket a Fehér Házra!

Környezetvédelmi szervezetek hosszas noszogatása után döntött úgy a Fehér Ház vezetősége, hogy egy 2010-es ígéretnek eleget téve végre napelemeket szerel fel az épületre. A projekt egyébként egy nagyobb, az épület energiafelhasználási hatékonyságát növelő terv része. Júniusi környezetvédelmi beszédében Obama egy új célt jelentett be, miszerint 2020-ra a szövetségi kormány energiaszükségletének 20 százalékát megújuló energiaforrásokból, vélhetően napelemekből fogja nyerni.

A Yingli Solar és a DEK közötti együttműködés

A kínai Yingli Group és az angol DEK Solar napelem gyártók elhatározták, hogy közösen építenek fel egy fotovillamos kutatás és fejlesztéssel foglalkozó központot, hogy elősegítsék a szoláris technológia fejlődését, valamint lehetőséget biztosítsanak a tehetségek számára a napelem piacon. A kutató központ, aminek a neve „Yingli Solar State Key Laboratory" lesz a Yingli fő napelem gyára részeként épül fel Baoding-ban, Hebei tartományban és a napelem gyártás folyamatára, technológiájára és alapanyagaira fókuszál.

3 MW naperőmű

A Trina Solar a világ egyik legnagyobb kínai napelem gyártója nyerte el azt a fotvillamos projektet, amit Nevadában, Boulder városában építenek fel. A komplett rendszer 1,1 millió polikristályos napelemből épül fel, a rendszer teljesítménye 345 MW.

Úszó napelem rendszer Indiában

Az Egyesült Államokban működő Energia Információs Hivatal szerint India a világ negyedik legnagyobb energia felhasználója. Az Indo-Ázsiai Hírügynökség szerdán közölte, hogy mivel az ország energia hiányban szenved, annak érdeklődése a megújuló energiák, főként a napelem rendszerek felé fordult. Indiában jelenleg 211 gigawatt kapacitású erőmű működik, ezek jellemzően szénerőművek. /upload/files/313/fronius-2190.png