">
Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

Hírek

Napelem rendszerek ára az USA-ban

A telepített napelem rendszerek ára az Egyesült Államokban 2012-ben folyamatosan esett, és ez a tendencia 2013-ban is folytatódott, a Berkeley Lab tanulmánya szerint. A telepített napelem rendszerek ára nagyjából 6-14%-ot esett, függően a napelem rendszer méretétől, illetve technikai paramétereitől.

2 MW-os napelem erőmű mikroinverterkkel

Vajon működhetnek-e hatékonyan azok a napelem rendszerek, amelyek MW-os nagyságrendűek és mikroinverterrel szereltek? A mikroinverterek olyan inverterek, amelyek kis feszültség szinten dolgoznak hatékonyan, arra alkalmasak, hogy egy napelem által termelt villamos energiát is hasznosítani tudjanak.

A Solarworld napelemgyártó feltőkésítése

2013. augusztus 8-án a német Solarworld napelem gyár tulajdonosai rendkívüli ülést tartottak. A részvényesek több mint 91%-a egyetértett azzal, hogy azonnal hajtsanak végre olyan intézkedéseket, amely a napelem gyár feltőkésítéséhez, valamint pénzügyi átszervezéséhez szükséges. A Solarworld napelem gyár egyébként a kínai fotovoltaikus dömping miatt került nehéz, mondhatni csődközeli helyzetbe.

Napelemek tisztán tartása a nagyobb energia hozam reményében? Nos, a szakértők szerint, nem érdemes...

A Kaliforniai Egyetem tudósai szerint a napelemek tisztítása nem kifizetődő, feltéve, hogy a hatékonyságukon és nem a kinézetükön akarunk javítani. A tanulmány szerint még az olyan napelemeknek is, amiket 145 napon keresztül még csak eső sem ért, mindössze 7,4 százalékkal csökkent a teljesítményük. Egy átlagos, 5 kilowattos napelem rendszer mindössze 20 dollárral fog több áramot termelni egész nyáron át tartó tisztogatással, állítják a kutatók.

Hatalmas napelem parkok épülhetnek Ausztráliában

A déli félteke legnagyobb, 403 millió dolláros napelem-projektje indulhat be Ausztráliában, jelentette be az AGL Energy. A 155 megawattos Új-Dél-Wales-i napelem-farm egy 102 megawattos Nyngan-i és egy 53 megawattos Broken hill-i részből áll. A két egység együtt közel 1000 hektáron terül el és 2 millió fotovoltaikus napelemből áll.

Napelemes inverterek árváltozása

Napelem piaci elemzők 2013-ban a fotovillamos inverterek áresését várják az egyre erősödő árharc, és napelem piaci viszonyok miatt. Ugyanez a napelem piacra jellemző verseny tovább fokozza a fejlesztési hajlandóságot. A napelemes inverterek világpiaca témájú legutóbbi jelentésében az IMS Research 5%-os árcsökkenést jósolt erre az évre. Habár a napelem piac inverter teljesítménye 34,2 GW-ra nőtt 2013-ban, az IMS nem zárja ki a további árcsökkenés lehetőségét sem.

A Canadian Solar elkészült egy 30 MW napelem projektel

Canadian Solar bejelentette, hogy sikeresen befejezett egy 30 MW napelem projektet Kínában, Suzhou városában, az ország Golden Sun programjának keretein belül. A projekt történelmi mérföldkőnek tekinthető a maga mérete, bonyolultsága és arányai tekintetében.

Kína és az EU megegyezése a napelemekre kivetett védővámokról

London: A Kínai Kereskedelmi Kamara képviselete, valamint az EU-t képviselő Karel De Gucht bejelentették, hogy a kínai napelemekre kivetett védővámok ügyében kompromisszumos megoldást sikerült találni, és ezzel elkerültek egy napelemes piacra vonatkozó kereskedelmi háborút.

A kínai napelemek áremelkedése

Az Európai Bizottság kínai eredetű napelemekre kivetett vámja már érezhető áremelkedést eredményezett, de egyelőre még csak a kínai moduloknál, jelenti a napelemes piacot figyelő IHS intézet. Az európai fotovoltaikus piacon a kínai polikristályos modulok átlagára június folyamán kb. 4%-al emelkedett, így elérte a 0,54 EUR átlagárat. Ez a napelem áremelkedés egy 4 éves folyamatos áresés után következett be.

A Vatikán egy hatalmas napelem rendszert telepít

A Vatikán, a világ legkisebb független állama, fokozza a globális felmelegedés elleni küzdelmet egy hatalmas tetőn elhelyezett napelem rendszer telepítésével. A több mint 2000 napelem a város egyik állami fő épületének tetejére lett rögzítve. Ekkora mennyiségű napelem lehetővé teszi, hogy a Szentszék szén-dioxid-kibocsátása, mintegy 225 tonnával csökkenjen, ami egyenértékű mintegy 80 tonnányi kőolajjal évente. /upload/files/313/fronius-2190.png