">
Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

Hírek

AFASE a kínai napelemekre kivetett védővámok ellen

Több mint 30 európai, napelemekben érdekelt vállalkozás képviselői Brüsszelbe utaztak, hogy az Európai Bizottság elé tárják előzetes becsléseiket a kínai napelemekre kivetett védővámokkal kapcsolatosan.

Kínai napelem gyártás Görögországban?

Kínai napelem gyártók azt fontolgatják, hogy napelem termelésüket, vagy azok egy részét Görögországba helyeznék át, kikerülve ezzel az Európai Bizottság által a kínai napelemekre kiszabott védővámokat.

A London City repülőtér 10.000 fontot fektetett be két új, napelemmel működő kifutópálya világítására

A napelemes rendszer a kifutópályák folyamatos, 24 órás LED-es világítását fogja ellátni. A napelemes világítási rendszer 120 napig lesz képes működni újratöltés nélkül, jelentősen csökkentve ezzel a repülőtér elektromos költségeit. Az év elején a London City Airport megkapta a „Carbon-akkreditációt" is.

Új fejlesztésű kommunikációs megoldás a napelemes rendszerek monitorozására

Az Asoka nevű amerikai cég nemrég jelentette be a PL7070-COM nevű PLCbridge adapterét, ami lényegesen leegyszerűsíti a napelemek és egyéb eszközök közötti hálózat kiépítését.

Egy új irány a napelemek fejlesztésében

A napelemek fejlesztésére irányuló törekvések általában a panelek hatékonyságának növelését vagy gyártási költségeinek csökkentését tűzték ki célul. Most változott a helyzet, ugyanis az MIT kutatói az eddigi legvékonyabb és legkönnyebb napelemek előállítását helyezték előtérbe. Ezek a napelemek, amik az uránon kívül szinte minden anyagnál több energiát képesek előállítani kilogrammonként, egy molekulányi vastagságú rétegekből (például grafén vagy molibdén) készülhetnek.

A Sharp bemutatta az eddigi legnagyobb hatásfokú napelemet

A Sharp ismételten beírta magát a napelem-történelembe egy újabb hatékonysági rekord felállításával. Az új, 43,5%-os hatásfok közel 7 százalékkal haladja meg a még Novemberben ugyancsak a Sharp napelem által elért 36,9 százalékot. A megdöbbentő eredményt egy olyan dúsított hármas elágazású összetett napelem panellel érte el a cég, ami egy lencserendszert is alkalmaz a fény hatékony fókuszálása érdekében.

Óriási napelem rendszer épül Japánban

Mivel a fukusimai atomerőmű továbbra is bocsát ki káros sugárzást, Japán egyre inkább a napelemek által biztosított megújuló energiát helyezi előtérbe. 2012 végére az ázsiai ország egy 7.4 GW kapacitású napelem rendszert épített ki, ráadásul a Bloomberg elemzői szerint ez a szám akár meg is duplázódhat. A hatalmas növekedésnek köszönhetően Japán Kína után a második leggyorsabban fejlődő napelem piaccá válhat a közeljövőben.

Szerbia beszáll a világ legnagyobb napelem parkjáért folyó versenybe

Európán belül Anglia és Németország után Szerbia is úgy döntött, hogy nyit a megújuló energiák, ezen belül is a napenergia felé. Az ország nemrégiben írt alá egy nyilatkozatot, amelynek értelmében a világ legnagyobb napelem parkja kerül megépítésre. Ha helyesek a becslések az építkezés közel 570 milliárd forintnak megfelelő összeget fog felemészteni.

Az Európai Bizottság által a napelemekre kivetett védővámokról

2013. június 6-án az Európai Bizottság a kínai napelemek ellen egy egyelőre 11,8%-os védővámot vetett ki. Ez a védővám nem csak a komplett modulokra, hanem a napelem cellákra is vonatkozik. A védővám mértéke augusztus 6-án várhatóan 47,6%-ra növekszik. Ez a döntés egy hosszú folyamat eredménye, amelynek célja, hogy az európai napelem gyártók talpon tudjanak maradni az olcsó, és sokszor igen gyatra minőségű kínai napelemekkel szemben. Mi itt most azt szeretnénk taglalni, hogy mi vezetett idáig, és véleményünk szerint milyen hatással lesz ez a hazai napelem-piacra. Az itt leírtak kizárólag a mi véleményünket tükrözik.

11,8 százalékos vám a Kínából importált napelemekre az EU-ban

Nemrégiben jelentette be az Európai Bizottság, hogy ideiglenes ellendömping vámot fog kivetni a Kínából Európába importált napelem panelekre, cellákra és szubsztrátokra. A döntést, ami idén decemberben lesz véglegesítve kilenc havi vizsgálódás és mérlegelés után hozta meg a Bizottság. /upload/files/313/fronius-2190.png