">
Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

Hírek

Egy kis Svájci városban épült fel az első napelemes sífelvonó

Egy kis Svájci városban, Tennában található a világ egyetlen sífelvonója, amit napelemek működtetnek. A környezetbarát sífelvonót tavaly decemberben leplezték le két év várakozás után. A kis falu csak megújuló energiaforrásokat használ energiaszükségletének biztosításához. Mindössze 112 emberes népességének köszönhetően minden ház tetején találhatóak napelemek.

Indiai kutatók napelem cserepet fejlesztettek

Napenergia kutatók Keralából, India egyik déli államából megtervezték a világ első napelemmel egybeépített cserepét. A különleges elektronikának hála, a cserepek még beépített akkumulátorral is rendelkeznek az előállított áram tárolásának érdekében. A projekten negyven kutató dolgozott Shanti Nair és Vinod Gopal vezetésével az Amritai Nanotudományi Intézetben.

Brazília előnyben részesíti a napenergia használatát a 2014-es világbajnokságon

A stadionok tetőszerkezete ideális helynek bizonyul nagy teljesítményű napelemek telepítéséhez. Az előállított energiát az öltözők és a folyosók megvilágításán kívül még a reflektorok működtetésére is fel lehet használni. Brazília kormánya mindent megtesz azért, hogy a 2014-es futball világbajnokság idejére stadionjaik napelemekkel és egyéb környezetbarát megoldásokkal legyenek felszerelve.

Új találmány, ami a nanotechnológiáknak hála, rendkívül hatékony, így jelentősen csökkentheti a napelemek árát

Egy nano szilíciumszálakon alapuló új napelem technológia az átlagos napelemekhez képest nagyságrendekkel olcsóbban képes energiát előállítani.

Dubai 1 GW-os napelem-projektje

Magától értetődő, hogy az Egyesült Arab Emírségek olajban gazdag régiói ebből a nyersanyagból nyerik energiájukat. Olajat és földgázt használva a DEWA (Dubai Elektromos és Vízügyi Hatóság) 7,3 GW energiát állít elő. A gyakorlatban ez elégnek bizonyul, mivel az igény eddig nem lépte túl a 6000 MW-ot. Dubai, ami a leghíresebb a hét emirátus közül, változatosabbá szeretné tenni energiaellátását, amire gazdasága is épül.

7 GW-nyi energiát termelő napelem park épülhetnek a Mojave sivatagban

2012. február 6., hétfő

Egy, az ICF (az Amerikai Nemzetvédelmi Minisztérium egyik tanácsadó cége) által elvégzett tanulmány szerint 4 katonai bázis kihasználatlan földterületén 7 GW energiát előállító napelem parkot lehetne felépíteni. 37 873 hektárnyi föld áll rendelkezésre a naperőművek számára, anélkül hogy ezek megzavarnák a bázisok folyamatban lévő, vagy jövőbeli műveleteit. A projektben használandó napelemek típusa még nincs eldöntve, bár ha minden a terv szerint halad a naperőművek építése már 2015-ben megkezdődhet.

Minden, amit tudni akartam a koncentrált fotovoltaikáról

A napelemek által létrehozott energia mennyisége közel duplájára nőtt 2010-ben, elérve a 40 GW kapacitást a 2009-es 23 GW - hoz képest. A növekedés többségben Európa 13 gigawattjának köszönhető Németországgal és Olaszországgal az élen. Ez a növekedés, főleg mivel a globális gazdasági hanyatlás ellenére történt, nagyon szívet melengetően hatott a zöldenergia-ipar számára.

Környe – a megfontolt döntés

Környén üzemeltük be azt a 2,5 kW-os teljesítményű napelemes rendszert, amely egy igen megfontolt döntés eredménye volt. A megrendelő először az év elején vette fel velünk a kapcsolatot, amikor még csak egy általános tájékoztatást, valamint a fogyasztási igényeihez mért árajánlatot kért.

Napelemes szivattyú halastóhoz

Társaságunk felkérést kapott egy napelemes szivattyú telepítésére, amely egy Kecskemét melletti halastó víz utánpótlását, illetve levegőztetését képes biztosítani. A beruházás legfőbb mozgatója a magas szivattyúzási költség volt. A 6 db. Kyocera 185 Wp napelem képes annyi villamos energiát termelni a Lorentz szivattyúnak, hogy optimális esetben akár napi 150 m3 vizet is meg tudjon mozgatni. Maga a telepítés csupán néhány órát vett igénybe. Ez után a rendszer teljesen gondozásmentesen és tisztán napenergiával működik, még a téli víztelenítéséről sem kell gondoskodni.

Led világítás a Serebro Kft-nél a Malom Center-ben

Vállalatunk felkérést kapott a Serebro Kft-től a kecskeméti Malom Centerben levő ékszerüzletük kirakatvilágítás cseréjére, amelyet Led technológiával valósítottunk meg. Mivel óra-ékszerüzletről volt szó, a választás a hidegfehér színre esett. A korszerűsített világítás nem csak nagyon tetszetős, de kifejezetten energiatakarékos. /upload/files/313/fronius-2190.png