">
Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

Hírek

11 különböző megoldás, elektromos járművek újratöltésére tervezett, megújuló energiával működő napelemes töltőállomás

Remélhetőleg a közeljövőben a legtöbb jármű napelemek által megtermelt zöld árammal fog működni. Emiatt nem csak az üzemanyag lesz olcsóbb, hanem a környezetnek is jót fog tenni. Azonban ez nagyon megterhelné az elektromos hálózatot, hiszen ezen a téren is ugyanúgy törekednek az energiatakarékosságra. Néhány cég talált egy környezetbarát megoldást a problémára, ami napelemek által ellátott töltőállomások formájában nyilvánul meg.

A Guinness Világrekorder Sunswift IVy, a planéta leggyorsabb napelemekkel működő járműve

Elektromos, szilícium napelemek segítségével hajtott zéró emissziójú autó.

Sunswift IVy néven az Új Dél Wellsi egyetem hallgatói által álmodott, majd megvalósított napenergiával hajtott jármű, lett a világon a leggyorsabb. A jármű, melynek végsebessége 88.738 csomó/h, (164,3 km) így be is került a Guinness Világ Rekorderei közé. A rekorddöntő kísérletre az Ausztráliai Nowra, HMAS Albatross haditengerészet bázis kifutópályáján került sor, ahol a GM Sunraycer által, 1987-ben felállított korábbi rekordját, mely 78 csomó/h (144,4 km) adta át a múltnak.

Elindult Ausztria legnagyobb napelem parkja

Májusban próba jelleggel üzembe helyezték Ausztriában, Eberstalzellben az eddigi legnagyobb napelem parkot, amely összesen kilencezer négyzetméter alapterületű napelem celláival gyűjti a nap energiáját.

Napelem és szélgenerátor segítségével fenntartható városi világítás

Napelemekkel és szélgenerátorral a természetből fenntartható – City Lights – Városi Világítás. A Philips Design által tervezett napenergia és szélenergia által működtetett városi világítás koncepció napelem és szélgenerátor felhasználásával nyeri a közvilágításhoz szükséges energiát.

A Solarstream hőszivattyúja akadálytalanul biztosítja a meleg vizet

A környezetvédelmi megfontolások és a magas energiaárak indokolják azt, hogy az olyan energiát, amit közvetlenül a központi csillagunkból nyerünk ki, fokozottan felhasználjuk mindennapi életünk során. Ha egy család takarékoskodni akar a meleg vízen, akkor a Solarstream hőszivattyú, egy tökéletes választás.

Rotartica napkollektor, a napenergiával működő légkondicionálás

Nyáron a perzselő forróságban jó ötletnek tűnhet a nap erejét sütkérezés helyett hűsölésre is használni. A spanyol Rotarica erre ad lehetőséget új eszközével - a napkollektor segítségével működő légkondícionálással -, amely könnyedén készít a nap által felhevített vízből hideg vizet.

Physics-sun solar laser, a Napenergia Sárkánya!

Az öko-világában, a „napenergia sárkányának” is nevezhetnénk. Mi másnak is nevezhetnénk egy 40 méteres eszközt, ami 62 tükrön keresztül szívja magába a napenergiát és egy millió watt energiát sugároz ki magából? A tükrök homorú kialakításúak, növelve így a begyűjtött napenergia mennyiségét. Minden tükör követi a nap útját az égen, így az energiaszint kiszámítható és fenntartható szinten marad. Az eszköz Üzbegisztánban került felállításra nem messze Tashkent városától a Tien-Shan hegységen.

Szélgenerátor projektet támogat a Google

A keresőóriás cég, a Google közismerten támogatja a megújuló energia felhasználását, már eddig is közel százmillió dollárt költött el ilyen célra. Most az Észak-Dakota síkságon felépült szélgenerátor park anyagi támogatásába szállt be a cég, mintegy negyvenmillió dollár összeggel.

Szélgenerátor park OTP hitelből

A Renovalia Energy spanyol cég tájékoztatása szerint 16 millió erurós hitelszerződés kötött Magyarország egyik legnagyobb bankjával, az OTP-vel, egy Bábolnán épülő szélgenerátor park létesítésére. A szélgenerátor park kivitelezése ez év elején indult el, és a tervek szerint 15 megawatt teljesítményű lesz majd, amikor ezen a nyáron üzembe állítják.

Napkollektor - Kecskemét

Vállalatunk, a Bács Zöldenergia Kft. Kecskeméten alakult azzal a céllal, hogy a napkollektor rendszerek tervezése, kiépítése terén teljes körű szolgáltatást nyújtson ügyfelei számára. Legyen szó akár az inkább nyári használatra szánt síkkollektorokról, vagy az év jelentős részében is hatékonyan üzemelő vákuumcsöves napkollektorról, mi készséggel állunk rendelkezésükre a rendszerépítés teljes folyamata során. Napkollektor rendszerre vonatkozó pályázatát Kecskeméti irodánkban díjmentesen elkészítjük, annak teljes körű utógondozását is vállaljuk. /upload/files/313/fronius-2190.png