">
Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

Hírek

Orange Solar, napelemes sátor koncepció, high-tech táborozóknak

Az Orange, élvonalbeli technológiával bizonyít, hogy naprakész az új Concept Solar Tent, elnevezésű terméke. Ami egy sátor, melyről érdemes megemlíteni, hogy a kempingezés szabadságát, a high-tech elektronikus eszközök minden kényelmével kínálja. A dizájnerek megalkották, ezt a futurisztikus sátort, amely energiát képes hasznosítani a napsugárzásból, hogy ellássa napenergiával a hordozható szerkentyűket. Hatékonyan ellátja a mobiltelefon és a laptop vezeték nélküli töltését.

SolarStore: Végre itt a felfújható napkollektor!

Ez a termék egyszer és mindenkorra bebizonyítja a szkeptikusoknak, hogy a napenergia hasznosításában igazán nagy lehetőségek vannak még. És ez folytatódni is fog az elkövetkező néhány évtizedben, mint hogy, a Nap az egyetlen és legfontosabb energiaforrás az emberiség számára. Valójában nem csak a felfújható napkollektorok bizonyítják ezt, de tény, hogy az emberek folyamatosan keresik a módját, hogy javítsanak a napenergia hasznosítás hatásfokán. Ez, az emberiség által szüntelenül fennálló érdeklődés az, ami valóban egy nagyon fényes jövőt mutat a technológia számára.

Mágneses szélgenerátor a magyar energiaellátásban?

A mágneses technológia egyik alkalmazási területe a jó hatásfokú, súrlódás nélküli lebegéses mozgás, amelyet jól ismerünk például a maglev-vasutak technológiájából. Steier József, az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület esztergomi szervezetének elnöke arról adott tájékoztatást, hogy elsőként Magyarországon kerülhet bemutatásra az a Kínában fejlesztett mágneses szélgenerátor (szélkerék), amely mágnesek segítségével lebeg.

EarthNet’s napkollektor

Egy felhős napon, a legtöbb mai napkollektor haszontalan, azaz jelentősen csökken a napkollektorok hőtermelése. Ráadásul, amikor kisüt a Nap, az esetleges rossz hőszigetelés, valamint az ugyancsak eredménytelen hőátviteli metódus folyományaként, a rendszer hővesztesége megnő, azaz hulladék hő, hulladék energia keletkezik. Az Amerikai Pennsylvaniában működő EarthNet cég ajánlatában, az ENE-24 Evacuated Tube Solar Collector néven, egy réz felhasználásával készült napkollektort kínál, mellyel hatékonyan csökkenthető ez az energia hulladék.

Szélgenerátor felhőkarcoló Dubaiban

A 10MW teljesítményű szélgenerátor felhőkarcoló, Dubaiban fogja táplálni a villamosenergia-hálózatot, a megújuló energia – szélgenerátor és napelem – felhasználásával.  Eco Factor: Fenntartható torony célja, hogy több megújuló energiát termeljenek, mint amennyit az ténylegessen fogyaszt.

IGenDesign's Flow szélgenerátor

IGenDesign's Flow, a gyönyörű szélgenerátor, amely a szélenergia hatékonyságával, és a LED lámpáival könnyen fenntarthatóvá teszi a világítást.  A szél által hajtott világítási koncepció. A Flow egy olyan új köztéri világítás koncepció, amely megoldást jelent a közvilágítás biztosítására, a távolabbi helyeken.

A saját áramforrású Safe Hump segíti, a biztonságos vezetést a sötétben

Az úton lévő púpokat nem veszik észre könnyen az éjszakai vezetők, különösen a kerékpárosok, köszönhetően a fényvisszaverő festék gyenge fényének, amely veszélyes mind a vezetőre és a járműre is. Az ipari tervezők egy „zöld” megoldás formájában találtak megoldást, egy saját áramforrású sebesség csökkentő „fekvő rendőr” alakjában, ez a Safe Hump.

A természet ihlette: MAD Architects’ Fake Hills városi lakóházfejlesztés

A kínai alapítású architektúra cég a MAD Architects felfedte a lakótelepüknek a terveit, ami Beihai tengerparti városában helyezkedik el. A fejlesztésben egyesül két tipológia, melyek közösek Kína leglakhatóbb fejlődéséért, ami sokemeletes tornyokat és hosszában elnyúló kis emelkedésű blokkokat tartalmaznak.

Intel Atom-alapú otthon automatizálási rendszer

Az Intel Atom-alapú otthoni automatizálási rendszer, amely segít energiát megtakarítani. Az Intel felfedte a legújabb Home Automation Systemjét melyben a vállalat legújabb energiatakarékos és hatékony Atom processzorra van. Attrakcióként egy nagy 11”-os érintés-érzékeny OLED kijelző. Az OLED panelt a Sony fejleszti.

Japán kutatók kifejlesztették a nyomtatható lítium-polimer akkumulátort

Az egy kutatócsoport által vezetett Advanced Materials Innovation Center (AMIC) lítium-polimer akkumulátorokat fejleszt melyet nyomtatási technológiával lehet legyártani. A lemezszerű akkumulátor egy flexibilis napelemmel vagy kijelzővel használható ezen kívül egy íves felülethez kell illeszteni. /upload/files/313/fronius-2190.png