">
Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

Hírek

Napkollektor csepeli óvodában

A közelmúltban egy csepeli óvodában is napkollektor rendszert adtak át. A beruházást az MVM finanszírozta, és évente több százezer forint megtakarítást jelent a csepeli óvodának az új napkollektor. A napkollektor átadási ünnepségen az óvodások a Süss fel nap c. közismert dalocskával köszöntötték az óvodájuk tetején lévő berendezést.

Napkollektor hatékonyságának növelése

Új napkollektor merőlabor kezdte meg működését 2009 júniusában a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán, amelynek célja a napenergia hasznosítására irányuló kutatások elősegítése, a napkollektor hatékonyságának növelése. A mérőlabor egyben gyakorlati oktatóhelyként is szolgál gépészmérnök hallgatók számára, akik a napkollektorok hatásfokának mérésén kívül tanulmányozhatják a napkollektor gazdaságos üzemeltetésének módját is.

solBAT II a napenergiával működő mobil töltő a Scosche-tól

Az elektronikus felszereléseink, szerkentyűink számának növekedésével a gyártók világszerte fejlesztenek olyan eszközöket, amelyek segítenek a mindennapi életbe bevezetni egy-egy környezettudatos megoldást. A Scosche Industries bejelentette a solBAT II megjelenését. A napelemmel működő töltő és elembiztonsági eszköz, képes majdnem valamennyi eszközzel kommunikálni, amely támogatja USB-n keresztüli töltést. Hordozható szerkentyű, amely napenergiát hasznosít.

A világ legnagyobb napenergia projektje

A BrightSource Energy megkapta az 1,4 milliárd dollár kölcsönt, a világ legnagyobb termikus napenergia projektének megvalósítására. A napelemes telep, 400 MW megújuló villamos energia megtermelésére képes. Sok aggodalomra adott okot miután a kialakult gazdasági helyzet folyományaként kénytelen, kelletlen csökkentették a szoláris erőmű tervét.

A mágnesesen lebegtetett, Maglev Wind Turbine termelésbe lép

A koncepció már gyártás alatt van. Ez a szélgenerátor talán a legmenőbb a szélerőművek technológiai fejlődésében, amit valaha hallhattunk. Ez az elképzelés egy mágnesesen lebegtetett szélgenerátor, mely képes egy gigawatt teljesítményt megtermelni (elegendő energia 750.000 lakás számára).

Hőszivattyú segítségével válnának le a távhőről

Egy Szegedi társasház közös képviselője számolta ki, hogy ha a távfűtés helyett hőszivattyú segítségével állítanák elő a fűtéshez szükséges melegvizet, akkor nyolc év alatt harmadára csökkennének a fűtési költségek. Az önálló, hőszivattyús fűtés kivitelezési ideje három hónap lenne.

Napkollektor budapesti társasházban

Újbudán, a gazdagréti lakótelepen adták át Budapest első napkollektoros rendszerű melegvíz rendszerét. A beruházás a Zöld Újbuda Program keretében valósult meg, az újonnan átadott napkollektoros rendszer a társasház melegvíz ellátásába kapcsolódik be, így jelentősen csökken a lakók által fizetendő távhő számla.

Autópálya világítás megújuló energia, szélgenerátor segítségével

A Turbine Light biztosítja az éjszakai vezetés biztonságát, a kandelábereken elhelyezett, függőleges tengelyű szélgenerátorok segítségével.

Iskola energia ellátása napelem segítségével

A Mikou Design Studio tervei alapján készült a Saint Ouen Iskola, Franciaországban, amely fenntarthatóságát a tetőbe integrált napelemek segítségével állítja elő. A környezetbarát fejlesztés kívülről is nagyon jól látható lesz. A tető alatt, amely megteremti a lépcsőzetes struktúrát, helyet kínál a különböző helyiségek, teraszok számára.

Napenergia-kutató intézet

A Pécsi Tudományegyetem a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvánnyal karöltve napelem technológia fejlesztésre irányuló napenergia-kutató intézet létrehozásáról szóló megállapodást írtak alá. A napenergia kutató intézet Pécsen létesül. /upload/files/313/fronius-2190.png