Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

Napelem helyzet a világon

 

Az IHS 2013-ra 35 GW telepített napelem mennyiséget jelzett, amely szám pontosnak bizonyult. A napelem telepítések 2014-ben 17 százalékkal nőnek, ez az adat szintén az IHS-től származik, csak negyed évvel korábbról. Ez a növekedés a 2012-es évhez viszonyítva 15 százalék, és 13 százalék 2013-hoz viszonyítva. A 2014-es év a világ napelem piacán a legnagyobb növekedést hozza a 2011-es 35 százalékos növekedés óta. 2014-ben a napelem piac valószínűleg eléri az eddigi legnagyobb évét, 2011-et.

 

„A 2014-es napelem telepítések felgyorsulása több okból történik. Elsődlegesen a fotovillamos rendszerek viszonylagos alacsony ára a növekedés oka. De a jelenlegi növekvő piacok (Kína, India) felvevő képessége is komoly szempont. A harmadik ok pedig a fejlett gazdaságok napelem igénye, mint például az Egyesült Államoké. Annak ellenére, hogy az állami támogatások folyamatosan csökkennek a napelem piacon, mindegyik gazdasági régió (Európa, Közép-Kelet, Afrika, Amerika és Ázsia) növekedést vár jövőre. Ez az előrejelzés egy jelentős fordulópont Európában is, mivel a legnagyobb visszaesést a napelem telepítések terén ő szenvedte el 2012-ben és 2013-ban.

 

Amíg a napelem telepítések továbbra is stagnálnak, vagy csökkennek a meghatározó európai piacokon, mint Németország, vagy Olaszország, gyors növekedés fogja jellemezni a feltörekvő, Európához tartozó piacokat, mint például Lengyelország, Ukrajna, és Oroszország. Habár az európai napelem telepítéseket a növekedés fogja jellemezni 2014-ben, Európa napelem piaci részesedése tovább csökken Amerikához és Ázsiához képest. Európa napelem piaci részesedése 29%-ra fog csökkenni. Ázsia részesedése pedig 29-ről 48%-ra nő majd. 2013 utolsó negyedévében a szolár telepítések számát tekintve Kína fogja „megnyerni" az év végi hajrát.

 

Kapcsolódó oldal: napelem rendszerek, napelem árak

  /upload/files/313/fronius-2190.png