Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

Új naperőmű Wisconsinban

 

„A HMV izgalommal és komoly tervekkel lép be a napelemes áramtermelés piacára az állam eddigi legnagyobb projektjével Wisconsinban" mondta Michael Hastings a HMV igazgatója.

 

„Az egyik ösztönző szempont a cég helyi kötődése volt ebben a napelem rendszerben. Büszkék vagyunk arra, hogy ösztönzés adhatunk ezzel a helyi gazdaságnak, valamint munkát a helyi mérnöki irodáknak, és egyéb munkavállalóknak is. A napelem rendszer hálózatra kötését 500 kW-os inverterekkel oldjuk meg, amelyek szintén helyi gyártótól származnak".


A naperőmű Jefferson város ipari parkjában lesz telepítve. A HMV már szerződést is kötött a napelemek által termelt energia értékesítésére a WPPI Energy nevű helyi áramszolgáltatóval.

 

„A Jeffersonban napelemek által termelt áram egy alternatív részét fogja adni a WPPI Energy portfoliójának" mondta Andy Kellen, a WPPI vezérigazgatója. „Büszkévé tesz bennünket, hogy egy ilyen kiemelkedő jelentősségű projekt részesei lehetünk".

 

Az S&C lesz a projekt gépészeti, beszerzési és kivitelezési vezetője a rendszer hálózatra kapcsolását illetően. Annak érdekében, hogy a napelem farm kivitelezési költségeit csökkenteni lehessen, az S&C egyik hálózati átalakítóját fogják használni a napelemek és a hálózat között.

 

A hálózatra kapcsolódás fontos része a munkának, gyakorlatilag ez tekinthető a projekt befejező részének. Ugyanígy kritikus részei a napelem rendszernek a hálózati kapcsoló berendezések, az egész naperőmű gazdaságos működését befolyásolhatja az esetleges meghibásodásuk.

 

Mivel az S&C több, mint egy évszázados tapasztalattal bír az energia rendszerek területén, így a kapcsoló berendezéseik segíthetnek abban, hogy ez a napelem rendszer még életképesebb, gazdaságosabb legyen. A tervek szerint a napelem rendszer 2013 végére fog termelni. Miután beüzemelték, az éves termelése 1,5 millió kilowatt lesz.

  /upload/files/313/fronius-2190.png