Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

Újabb napelem árháború Kínával

Milan Nitzschke kemény kritikával illette azokat a kínai napelem gyártókat, amelyek tönkre tették Európa napelem iparát azáltal, hogy elárasztották az itteni piacot olyan napelemekkel, amelyeket bizonyítottan a gyártási költségük alatti árakon értékesítettek.

A ProSun egyik beadványában olyan bizonyítékokat terjesztett az Unió hatóságai elé, amelyben kb. 1 500 olyan esetet sorolt fel, ahol kínai gyártók a tavaly közösen megállapított minimum ár alatti áron kínáltak napelemeket eladásra. (Mint ismeretes, tavaly az EU és Kína egy olyan kereskedelmi megállapodást írt alá, amelyben meghatározták a Kínából az EU-ba importált napelemek minimum árát. Az idei évben azonban, ezt mi is észrevettük, Kína több módon is durván megsértette az egyezményt)

Tavaly a gyatra minőségű kínai napelemek dömpingje indította el az EU egyik legnagyobb kereskedelmi vizsgálatát, amely egy 21 milliárd eurós piacot érintett. Milan Nitzschke véleménye szerint, amely véleményt mi is osztjuk, ez a minimum ár inkorrektül alacsonyra lett beállítva. (A Kínából az EU-ba behozott napelemek minimum eladási ára 0,56 EUR/Watt kell legyen az egyezmény értelmében)

A gyenge minőségű, olcsó kínai napelemek azonban továbbra is elárasztják Európát, nemcsak megsértve ezzel a megkötött kereskedelmi egyezményt, hanem továbbra is sorvasztják Európa napelem iparát.

Milan Nitzschke szerint az Európai Bizottságnak gyorsan és határozottan cselekednie kell.

 

Kapcsolódó oldal: legjobb napelem /upload/files/313/fronius-2190.png