Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

Legjobb napelem

Miért tartjuk az általunk forgalmazott Asolar napelemet a legjobbnak?

 

Honlapunkon, a referenciák között szerepel a Soltszentimrén telepített 8 kW-os Asolar napelemes rendszer. Ezt a rendszert 2013. május 17-én üzemeltük be. Már az előkészítési fázisban is a legjobb minőségű napelem rendszer volt a fő szempont, tehát közép, vagy gyenge minőség szóba sem jöhetett. Mivel nálunk az első osztályú, legjobb napelem és egyéb alapanyagok használata, a legprecízebb kivitelezés elsődleges szempont, ezért ezt a kitételt könnyedén tudtuk teljesíteni. A rendszert 33 db. 245 W-os Asolar poly napelemből és egy Fronius IG Plus 120 inverterből építettük fel. A tartószerkezet a létező egyik legjobb konzolgyártó, a német Schletter terméke. A napelemek és az inverter közötti kábelezést az osztrák Lapp TÜV minősített tűz- és UV álló kábeleivel oldottuk meg, amely kábel szintén az egyik legjobb a piacon. A kábelek toldásához az eredeti svájci Multi Contact gyorscsatlakozóit használtuk fel, semmiféle olcsó másolatot. Tehát mindenből, inverterből, kábelből, védelmi berendezésekből, napelemből a legjobbat építettük be.

 

legjobb napelem

 

Már a beüzemelés utáni első héten megmutatkozott, hogy miért érdemes a legjobb minőségű napelemmel dolgozni, ugyanis a 8 kW-os rendszer csúcsteljesítménye 10,5 kW volt, amilyen eredménnyel nem tud más gyártó dicsekedni. Egy év elteltével került sor a rendszer felülvizsgálatára, melynek keretében annak a bővítését készítettük elő, természetesen a legjobb napelemek használatával.

 

Bármilyen, a napelemes iparágban jártas egyént, ha megkérdeznek, hogy mennyi hozama lesz egy 8 kW-os napelemes rendszernek egy év alatt, akkor a 8 800- 9 200 kW közötti értéket fogja mondani. Ha ehhez még hozzávesszük azt, hogy a napelemek dőlésszöge nem a legjobb 35 fok, hanem kb. 20, akkor ennél valamivel gyengébb értéket fog mondani. Ezzel ellentétben ennek a prémium minőségű napelemes rendszernek az éves termelése 2013-2014 között 11 800 kW volt, kb. 30%-al magasabb az elvártnál! Itt mutatkozik meg, hogy miért érdemes egy napelemes rendszer telepítésekor a legjobb alapanyagokból dolgozni, miért érdemes nem a legjobb árat, hanem a legjobb minőséget választani. /upload/files/313/fronius-2190.png