Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

2,5 kWp napelemes rendszer Érden

Érden üzemeltük be azt a 2,5 kW teljesítményű Schott Solar napelemekből épített rendszert, amely talán az eddigi legkedvesebb, legérdekesebb munkánk volt.

 

A rendszer egyik érdekessége, hogy a 11 db Schott Solar Poly 230 W-os napelem összteljesítménye 2 530 W, az inverter pedig egy 2100 W-os modul. Nagyon jó példája ez a napelemes rendszerek bővíthetőségének, a 2,1 kW-os rendszerünk eredetileg ugyanis 9 db. napelemmel szerelt. A rendszer már az első napon közel 15 kW energiát termelt meg, ez az eredmény nagyon jónak számít egy májusi napon.

Ismeretes, hogy egy komoly napelem rendszer megtérülési ideje kb. 13 év, a megrendelőnk pedig egy 79 éves nyugdíjas állatorvos. Természetesen azt kívánjuk neki, hogy ne csak addig élvezze, ameddig az árát visszahozza, hanem annál jóval tovább is.

 

Ehhez a rendszerhez egy vállalati anekdota is fűződik: az egyik kollégánk epehólyag-műtétje előtt a megrendelő sok sikert kívánt neki, és mondta, hogy el ne felejtsen véralvadás-gátlót kérni a műtét előtt. A kolléga annak rendje-módja szerint befeküdt a kórházba, és a műtét előtti este közölte az ügyeletessel, hogy ő kéri a véralvadás-gátlót.

 

Az ügyeletes kis éllel a hangjában megkérdezte, hogy miért olyan biztos abban, hogy neki az kell. Mire a kolléga magabiztosan rávágta:

- Mert az állatorvos azt mondta!

 

2-5-kwp-napelem-rendszer-erd00.jpg 2-5-kwp-napelem-rendszer-erd01.jpg 2-5-kwp-napelem-rendszer-erd02.jpg
2-5-kwp-napelem-rendszer-erd10.jpg 2-5-kwp-napelem-rendszer-erd05.jpg 2-5-kwp-napelem-rendszer-erd10.jpg
2-5-kwp-napelem-rendszer-erd04.jpg 2-5-kwp-napelem-rendszer-erd07.jpg 2-5-kwp-napelem-rendszer-erd08.jpg

 

 

Megújuló-, alternatív energia hírek, újdonságok

 

 

  /upload/files/313/fronius-2190.png