Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!

7 hiba, amit napelem
telepítés során
elkövethet

A megfelelő napelem
kiválasztásának
8+1 titka

Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Referenciák

3 Kw-os rendszer Kecskemét

Kecskeméten kertvárosban egy családi házra telepítettünk 12 db kiváló A-Solar napelemet egy Growatt 3000TL tipusú inverterrel. A megrendelő célja ezzel a beruházással a villanyszámla minimálisra való csökkentése volt.

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon

Ezt a 7 kW-os napelemes rendszert Szirákon, egy családi gazdaság számára szereltük fel.

4 Kw-os rendszer Kecskemét

Egy már meglévő ügyfelünk úgy döntött, hogy a teljes rendelkezésre álló tetőfelületre akar napelemeket szereltetni a villamos energia maximálisan lehetséges kiváltására.

8 kW napelem rendszer Soltszentimrén

Soltszentimrén, egy családi gazdaság számára telepítettük egy jelenleg 8 kW-os napelemes rendszert.

A tervezéskor két fő szempontot vettünk figyelembe. Az egyik, hogy a rendszer pályázati támogatással épül, ezért fontos volt olyan napelemes megoldást választani, ami illeszkedik az MVH pályázati feltételeihez, a másik pedig a napelemek további bővíthetősége volt.

 

Mivel cégünknek több komplett napelemes rendszere is szerepel az MVH gépkatalógusban, így a pályázati elbírálás nagyon gyors volt. Nem kellett több árajánlatot bekérni, nem kellett a napelemes rendszer műszaki leírását csatolni sem, mivel az már elfogadott volt. A napelemek beruházási támogatásának a jóváhagyása a pályázat beadástól számított két hét múlva már meg is érkezett.

 

Ez a napelemes rendszer termelési adatait tekintve az egyik büszkeségünk. A fő elemei egy Fronius IG Plus 120 3 fázisú, 10 kW névleges teljesítményű inverter, valamint 33 db kiváló minőségű Agulhas Solar 245 W-os polikristályos napelem. Ezek a napelemek már eddig is bizonyítottak magas minőségi mutatóikkal, de ennél a napelem rendszernél mutatkozik meg igazán az a minőségi előny, ami a versenytársai elé helyezi ezeket a napelemeket. A 33 db. napelem 3*11 osztásban lett az inverterbe kötve. Minden napelem sztring így 336,49 V névleges, 411,51 üresjárási feszültséggel dolgozik 8,02 A áramerősséggel.

 

Könnyen kiszámolható, hogy a 33 napelem összegzett teljesítménye 8,08 kW, ennek ellenére a napelemes rendszer eddigi legmagasabb pillanatnyi termelése viszont a 8 kW modulról elérte a 10 kWh-t!

 

A napelemes rendszer kivitelezése másfél nap alatt lezajlott, a második napon már a megrendelő ebédre készített birkapörköltjének elfogyasztásakor már termelt is.


Itt mutatkozik meg az az előny a minőségi, európai gyártású napelemek javára a gyenge minőségű ázsiai importtal szemben, amiről már írtunk abban a cikkben, ahol az Európai Bizottság által a napelemekre kivetett védővámok hatásait taglaltuk. Ez az az előny, amit nem tud a kb. 30%-al olcsóbb, de gyenge minőségű modul forgalmazója, importőre behozni, ez az az előny, ami kiemeli az általunk forgalmazott napelemeket a piac többi szereplője közül.

 

Azt bizonyára nagyon sokan tudják, hogy komoly piaci változások várhatóak ezeknek a védővámoknak a hatására. Az első az, hogy lesz némi áremelkedés, ezt már senki sem vitatja. Egyesek, főleg azok, akik inkább az ázsiai importra támaszkodtak, visszaesést várnak, mi ezt azonban vitatjuk, legrosszabb esetben stagnálásra, jobb esetben kb. 10% bővülésre is számítunk. A másik viszont az, hogy a hazai és európai napelem gyártók talpra tudnak állni és a piacon tudnak maradni.

 

8kWp-kwp-napelem-rendszer-Soltszentimren8.jpg 8kWp-kwp-napelem-rendszer-Soltszentimren1.jpg 8kWp-kwp-napelem-rendszer-Soltszentimren2.jpg 8kWp-kwp-napelem-rendszer-Soltszentimren3.jpg
8kWp-kwp-napelem-rendszer-Soltszentimren4.jpg 8kWp-kwp-napelem-rendszer-Soltszentimren5.jpg 8kWp-kwp-napelem-rendszer-Soltszentimren6.jpg 8kWp-kwp-napelem-rendszer-Soltszentimren7.jpg

 

Megújuló-, alternatív energia hírek, újdonságok

  /upload/files/313/fronius-2190.png